APB Reloaded Türkiye Fan Sitesi
QnA Yayınından Önemli Notlar - Baskı Önizleme

+- APB Reloaded Türkiye Fan Sitesi (https://apbturkiye.com/forum)
+-- Forum: APB Reloaded Türkiye (https://apbturkiye.com/forum/forum-apb-reloaded-t%C3%BCrkiye)
+--- Forum: Little Orbit Duyuruları (https://apbturkiye.com/forum/forum-little-orbit-duyurular%C4%B1)
+---- Forum: Makaleler (https://apbturkiye.com/forum/forum-makaleler)
+---- Konu Başlığı: QnA Yayınından Önemli Notlar (/konu-qna-yay%C4%B1n%C4%B1ndan-%C3%B6nemli-notlar.html)



QnA Yayınından Önemli Notlar - Gousk - 26-05-2018

Önceden de belirttiğim gibi Little Orbit CEO su ile Kempington ın yayınında bir QnA (soru cevap) oturumu gerçekleştirilecekti. Dün bu oturum gerçekleşti ve apb topluluğunun sorularını cevaplayan Matthew Scott çok önemli ve sevindirici bilgiler paylaştı. 
Size bu soru cevap oturumundan önemli soruları ve yanıtlarını kısac paylaşacağım isteyenler kempington ın yayın tekrarlarından soru cevabın tamamını izleyebilir veya Matt Scott ın kendi yayınladığı post u okuyabilir. Yayın tekrarının ve bu postun linklerini bu konunun en altına bırakacağım.

 Soru - 1  Yeni bir anti-cheat sistemi getirecek misin? Değiştirecek iseniz, daha önceden banlanmış kullanıcıların hesaplarını açacakmısınız ayrıca banladığınız oyuncuların isimlerini yayınlamaya devam edecek misiniz?

Cevap - 1  Evet, Battle eye adlı hali hazırda bir çok oyunun kullandığı (fortnite, PUBG, Rainbow six, Arma bunlara örnek) sistemi oyuna ekleyeceğiz. Sorunun diğer kısmına gelicek olursak, eski sistemin bir çok yanlış ban a sebep olduğunu ve gereksiz yere banlanan bir çok kullanıcının olduğunu biliyoruz ve bu banlanan oyuncuların bir kısımının banını kaldıracağız. Ama bu işleme battle eye sistemini oyuna getirmeden önce başlamayacağız bu yüzden lütfen supporta ''lütfen hesabımı açın'' gibi ticketlar yollamayın çünkü bunu yapacağımız zaman topluluğa duyuracağız ve otomatik olarak yapacağız. Ayrıca bu durum ToS a aykırı hareketlerden dolayı ban yiyen kullanıcılar için geçerli deildir ve sorunun son kısmına cevabım ise hayır banları duyurmayacağız çünkü birilerini banlamak bizim gurur duyduğumuz bir şey deil ve bu durumun toplululuğu toxic leştirmekten başka bir işte yaramadığı düşüncesindeyiz.

----------------------------------------------------------------------------------------

Soru - 2  İleride göreceğimiz yenilikleri oyun motoru değişikliklerini ne zaman yayınlayacağınızı ve sırasını belirten bir yol haritası paylaşacak mısınız. Oyun motoru değişikliği bu yol haritasının neresinde ve bu doğrultuda sizden ne beklemeliyiz.

Cevap - 2 Geçtiğimiz 2 hafta boyunca yeni forum, yeni hile sistemi, yeni destek sistemi üzerine çalıştık ve farkınadayız ki PC versiyonuna tam 9 aydır update gelmiyor. Bu doğrultuda çalışmalarımıza başladık ve unreal engine 3.5 e geçme konusunda oldukça yol aldık. Bu gelişmenin oyunun daha iyi çalışması daha iyi performans vermesine oldukça yardımı olacak.

Yapmak istediğimiz çok şey var ve bu doğrultuda size bir tarih veremiyorum ama sırayla neler yapıcağımızı anlatacağım. Unreal engine 3.5 e geçişimizden sonra unreal 4 e geçiş yapcağız. Bu doğrultuda çalışmalarına devam eden bi grubumuz var. Bu projeye en baştan başladılar ve zamanla oyunu unreal engine 4 e geçireceğiz

Bu sırada oyundaki mekaniklere yenilikler düzeltmeler getireceğiz ve ardından küçük bir içerik paketi sunacağız. Bu içerik paketi yeni silah yeni araba ve yeni kıyafetler içericek. Bu içerik paketinden çok büyük şeyler beklemek doğru olmaz ama bir yerden başlamamız gerek. Bu aşamadan sonra büyük içerik paketimizi çıkaracağız.

Bu paket ise yeni harita yeni oyun modunu içericek. Bu içeriklerin üzerinde çalışıyoruz ve bi kısmı bitmek üzere ve umarız bu noktada unreal engine 4 üzerinde çalışan ekimize yetişecek ve unreal 4 üde sizlere sunacağız.

----------------------------------------------------------------------------------------

Soru - 3 Armas Marketplace fiyatarında bir değişikliğe gidilecek mi ? Ayrıca oyundaki pay 2 win sorununu nasıl çözmeyi planlıyorsunuz.

Cevap - 3 Bence apb pay 2 win bir oyun değil. Deneyimlediğime göre hangi silahı kullanırsanız kullanın belli bir yeteneğe sahip oyuncuyu alt etmeniz oldukça zor bu bağlamda düşüncem bu fakat topululukta ki bu algının oluşmasınında bir sebebi var tabiki ve bu konu hakkında çalışacağız. Sorunu diğer kısma olan armas fiyatları konusunda ise size hak veriyorum. Fiyatar yüksek ve bu konuda biz düzenleme yapacağız. 

----------------------------------------------------------------------------------------

Soru - 4 Oyuna yeni gelecek ToS daki değişiklikler oyundaki karakter özelleştirmelerine, sembollere herhangi bir sınırlama getirecek mi ? 

Cevap - 4 Bu oyundaki özelleştirmelere bayılıyorum ve bu özellik bu oyunu eğlenceli hale getiren etmenlerden biri bu doğrultuda oyuncuları sınırlamak istemesekte bir takım kurallar konmak zorunda. Çıplaklık, nefret söylemleri ve bazı sembollere izin veremeyiz.

----------------------------------------------------------------------------------------

Soru - 5 Dethreating (oyunda bir alt yetenek havusuna düşerek örn: silver alt districtlerde oynamak için görevlerde kendini öldürmek, takım arkadaşlarının oyununu bozmak) hakkındaki görüşünüz nedir, ileride bu konu hakkında ne gibi değişiklikler görebiliriz.

Cevap - 5 Bu durum toplulukta oldukça kavgaya sebep olan bir sistem ve uzun vadede değiştirilmesi gerek. Bu doğrultuda çalışmalarımız devam ediyor.

----------------------------------------------------------------------------------------

Soru - 6 Oyuna getereceğiniz yeniliklerin gidişatını yayınlar veya videolar aracılığıyla topluluğa duyurmak gibi bir planınız var mı ?

Cevap - 6 Bu fikir çok hoşuma gitti çünkü bu gün bu yayına gelen ilgiyi görünce bunu yapmak daha da mantıklı geliyor.
Topluluk ile aramızdaki bağı güçlendirmek ve bize inanmalarını sağlamak için iyi bir yol bunun olması için çalışacağım.

----------------------------------------------------------------------------------------

Soru - 7 Oyunun eski giriş ekranı veya eski müzkleri geri dönecek mi ?

Cevap - 7 Olabilir ama önce önceki müziklere bakıp haklarına hala sahip olup olmadığımıza ve onları hala kullanabileceğimizi kontrol etmeliyiz.

----------------------------------------------------------------------------------------

Soru - 8 Yakın bir gelecekte karakterleri serverlar arası taşımak mümkün hale gelecek mi ?

Cevap - 8 Bu yapmak istediğimiz bir şey fakat karakterlerin tasarımlarını sembollerini karakter özelliklerini ve itemlerini taşımak için bir yöntem bulmamız gerekicek. Bu sorunu çözdüğümüz zaman karakterleri taşımaya başlayabiliriz bu server popülasyonu açısındanda bize fayda sağlayacaktır ama önce üzerinde çalışmalıyız. Ayrıca han serverını jericho serverına taşımayı düşünüyoruz fakat bunu yapmadan önce dediğim gibi taşımak için bir yol bulmalıyız.

----------------------------------------------------------------------------------------

Soru - 9 Oyunda yeni bir takas/ticaret sistemi göremek için oldukça istekliyiz. Böyle bir olasılık var mıdır ?

Cevap - 9 Evet, yeni bi sistem getirmek iyi olacaktır fakat bunu üstünde çalışmalı ve iyi bir mekanizma geliştirmeliyiz. Aksi taktirde oyuncularımızın mağdur olmasına sebebiyet verebilir. Bekleme süreleri kilitleme mekanizmaları gibi çözümler üstüne çalışmalıyız.

----------------------------------------------------------------------------------------

Soru - 10 Joker Box lar hakkında herhangi bir değişiklik söz konusu olacak mı ?

Cevap -10 Joker boxlar kalacak fakat içinden çıkan ödüller artık takas edilebilir olmayacak bu bağlamda fiyatlarda bir düşüş söz konusu olabilir.

----------------------------------------------------------------------------------------

Soru - 11 Advanced Launcher ve config lere izin verilecek mi ?

Cevap - 11 Hayır, çünkü bu oyunculara oyunun bölümlerinin içinde değişikliler yapma izini verdiğimizde bu sadece önemsiz değişikliklere değil oyuna zarar vermek isteyen eylemlerede açık kapı bırakmış oluyor. Bu durum battle eye sistemini kurmamızı sebepsizleştiriyor ama ilerleyen zamanlarda performansı arttırmaya dayalı ayarları oyun içine ekleyeceğiz ayrıca renk körü oyuncularımız için yeni crosshair renkleri de eklemek istiyoruz.


Sorular ve cevapları bu şekilde. Elimden geldiğince yardım etmeye çalıştım ve ingilizcem elverdiği şekilde soruları size çevirdim.Yanlış gördüğünüz ve düzeltmek istediğiniz şeyleri belirtmekten çekinmeyiniz. Bu soruların tamamı deildir sadece önemli ve topululuk tarafından fazla merak edilen soruların bir derlemesidir.
Soruların tamamının olduğu soru cevap videosunun linkini ayrıca Matt Scott ın yazısının linkinide aşağıya yazıcağım. Önümüzdeki haftalarda veya aylarda gelicek yeni battle eye güncellemesiyle apb de yeni bir dönem başlayacak bizde buna tanıklık edeceğiz. Herkese iyi günler iyi forumlar.


Soru cevap oturumunun tamamı ---> https://www.twitch.tv/videos/265424620
Matt Scott ın soru cevap hakkındaki yazısı ve soru cevabın ingilizce özeti ---> https://apbreloaded.gamersfirst.com/2018/05/two-week-update-q-notes-from-my-stream.html


RE: QnA Yayınından Önemli Notlar - DatOldSchool - 27-05-2018

CEO ilgili gibi, umarım güzel şeyler olur da oyun yeniden oynanabilir bir hale gelir.


Cvp: RE: QnA Yayınından Önemli Notlar - Gousk - 27-05-2018

(27-05-2018, Saat: 22:51)DatOldSchool Adlı Kullanıcıdan Alıntı: CEO ilgili gibi, umarım güzel şeyler olur da oyun yeniden oynanabilir bir hale gelir.

İnşallah  Smile


RE: QnA Yayınından Önemli Notlar - SacheM - 27-05-2018

İnşallah bu oyun hak ettiği yeri bulur.


RE: QnA Yayınından Önemli Notlar - Inferiority - 30-05-2018

Socialde sürekli soru cevap yapıyorlar fakat konuşulan şeyler üsttekilerden farksız . Umarım süreç hızlı ilerler .